رسانه نو

رسانه نو

تولید و انتشار اخبار ، گزارش
رسانه نو

رسانه نو

تولید و انتشار اخبار ، گزارش

در روز خرما برای اولین بار طرح خرمادرمانی از سوی پژوهشگر ایرانی مطرح شد

برای اولین بار در ایران dats teraphy خرمادرمانی مطرح شد.
به گزارش رسانه نو، دکتر حجت بقایی مشاور تحقیق و توسعه و دبیر گروه بین المللی گردشگری علمی،فرهنگی در ایران طراح و دبیر کارگروه اجرای خرمادرمانی گفت : با توجه به پتانسیلهای موجود در منطقه جنوب مدتی است روی طرح خرمادرمانی در حال تحقیق و پژوهش هستم ، بعد از نهایی شدن طرح با مشورت اساتید در حوزه های مختلف این طرح به صورت یک کار عملیاتی قابل اجراست .
و در صورت فراهم شدن شرایط اجرایی خواهد شد.
البته از برخی شهرهای جهان برای عملیاتی کردن طرح پیشنهاداتی دریافت کرده ام ولی هدفم این است که این طرح اولین بار در ایران اجرایی شود.
دکتر بقایی گفت : اغلب افراد هر سال یک بار خرما درمانی نیاز دارند .

این مورد از سه روز الی پنج روز بسته به نیاز بدن فرد و نظر پزشک مشاور انجام می پذیرد . از فواید خرمادرمانی برای افراد می توان به موارد زیر اشاره کرد . خرمادرمانی انرژی‌ افراد را بالا می برد ، دستگاه گوارش را یک سرویس کامل می کند به این صورت که : دستگاه گوارش را بهبود می بخشد . عملکرد روده‌ها را بهتر می کند . یبوست را تا مدتها درمان می کند، در تقویت سلامت پوست و مو بسیار اثر گذار است . با توجه به امواج فراوانی که در اطراف ما وجود دارند ، خرمادرمانی باعث تعادل الکترولیتی بدن می شود ، موجب سلامت استخوان‌ها می گردد ، برای جلوگیری از پوکی استخوان فوق العاده مفید است ، عملکرد قلب و عروق را بهتر می کند ، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند ، عملکرد سلول‌ها را افزایش می دهد ، خطر بروز بیماری‌های قلبی را تا حد قابل توجهی کم می کند ، ضد سرطان است ، سیستم عصبی را تقویت می کند ، برای رفع آلزایمر بسیار مفید است ، در سلامت جنسی افراد تاثیر به سزایی دارد ، در کنترل قند خون و فشارخون ما را یاری می کند ، در با نوان محترمه برای کاهش دردهای قاعدگی بسیار مفید است ، در درمان فقر آهن و کم‌خونی فوق العاده موثر است ، برای بانوانی که نزدیک زایمانشان است با صلاحدید پزشک معالج می تواند در آسان زایی موثر باشد .
وی با تشکر از اساتید همراهش گفت : در اینجا لازم می دانم از حمایتهای تمامی اساتیدم در این پروژه که بخش بسیار کوچکی از پروژه ملی گردشگری سلامت است ، تشکر می کنم . اساتیدم در مجمع نخبگان ، در شبکه مخترعین ، در کانون اساتید دانشگاه ، در انجمنهای گردشگری سلامت ، در کانون مشاورین شرکتهای دانش بنیان و ... واقعا به من انگیزه برای بودن در امر پژوهش می دهند و اگر نبود حمایت ایشان فرصت خودنمایی برای امثال من با شرایط وجود امکان نداشت .
دکتر بقایی در خاتمه اظهار امیدواری کرد تا بتواند از این طرح برای جذب گردشگران سلامت به استانهای جنوبی استفاده نماید ، و در پویایی صنعت جنوب خصوصا در بخش تخصصی خرما نقشی کوچک داشته باشد .

دومین کنفرانس بین‌المللی داوری در کشور ارمنستان با حضور کشورهای مختلف در ایروان برگزار شد.

دومین کنفرانس بین‌المللی داوری در کشور ارمنستان با حضور کشورهای مختلف و با حضور آقای مقدس معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف کشور در ایروان برگزار شد.


آقای مقدس معاون داوری و میانجی‌گری مرکز حل اختلاف قوه‌قضاییه که به عنوان نماینده کشورمان در این کنفرانس حضور داشتند، اهداف اصلی این کنفرانس را تبادل تجارب کشورهای مختلف در حوزه داوری‌های بین‌المللی، نقش داوری در توسعه تجارت و رشد اقتصادی، نقش فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در توسعه داوری، فرصت‌ها و چالش‌های داوری، تکامل یا تقابل میانجی‌گری و داوری عنوان نمودند.

به گزارش رسانه نو به نقل از  واحدخبرکارگروه صلح و سازش ، ایشان اظهار داشتند در حاشیه این کنفرانس ضمن ملاقات با وزیردادگستری ارمنستان با رییس مرکز AMCA (مرکز داوری و میانجی‌گری ارمنستان)، نماینده بانک آسیایی، نمایندگان داوری کشورهای روسیه، ایتالیا و اتریش ملاقات و راه‌حل‌های توسعه داوری بین کشورهای مذکور خصوصاً بین ایران و ارمنستان مورد مذاکره قرار گرفت و به تببین جایگاه داوری در سطح کشورمان و توسعه آن طبق دستور ریاست محترم قوه‌قضاییه به موجب دستورالعمل ساماندهی حل و فصل اختلافات از طریق داوری و توسعه و ایجاد نهادهای داوری مصوب ۱۴۰۰/۱۱/۱۳، پرداخته شده، ایشان در بخش دیگری از این گفت‌وگو از نشست مشترک با آقای سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان و بحث و تبادل نظر پیرامون توسعه داوری بین دو کشور ایران و ارمنستان با توجه به میزان فعالیت اقتصادی و تجاری بازرگانان هر دو کشور اشاره و اظهار امیدواری کردند با همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان و نشست‌های مشترک آتی با وزارت دادگستری و مرکز داوری و میانجی‌گری ارمنستان (AMCA)، اختلافات تجار و بازرگانان هر دو کشور با انجام داوری‌های بین‌المللی با استفاده از داوران هر دو کشور حل و فصل و داوری بین دو کشور توسعه یابد./ح.ب

دبیر اجرایی سازمان جهانی مدیران آینده در ایران : جوان و نوجوان ایرانی عَمَل می خواهد،

جوان و نوجوان ایرانی عَمَل می خواهد، هدف اصلی من استعدادیابی و ساخت مدیر برای ساخت آینده جهان است.

رسانه نو // دبیر اجرایی سازمان جهانی مدیران آینده در ایران در گفتگو با خبرنگاران گفت : از وقتی این مسئولیت را اساتیدم بر دوشم گذاشتند، علی رغم اینکه به دلایلی ترجیح می دادم این مسئولیت را یکی از دوستانم داشته باشد ولی خوب اساتیدم امر کردند و من چاره ای جز اطاعت نداشتم.

خوب این مورد انجام شد ولی من آدم حرف نیستم باید عمل کرد ، پس از یک سال تحقیق و مطالعه بالاخره مواردی را هماهنگ کردم که انشالله کم کم اطلاع رسانی کرده و در خدمت جوانان و نوجوانان گرانقدر وطنم هستم.

راستش من حدود یک سال است که در حال رایزنی با اساتید در رشته های مختلف در ایران، خاورمیانه، آسیای میانه و آسیا هستم ، و خدا را شکر اتفاقات خوبی خواهد افتاد.

با پتانسیلهایی که در اساتید هیات مدیره و هیات علمی سازمان دیدم، متوجه شدم، خیلی کار می شود کرد ، هدف اصلی من استعدادیابی و ساخت مدیر برای ساخت آینده جهان است. جهان که ساخته شود آینده جوانان و نوجوانان تضمین است.

دکتربقایی با اشاره به سابقه همکاری خود با سازمانها و ارگانها در استعدادیابی نوجوانان افزود : ببینید من این کار را از حدود ۱۳۷۴ الی ۱۳۷۵ شروع کردم ، آن زمان از طریق دوستان پژوهشی داشتیم در مورد بچه های خیابانی که منجر به آشنایی با ایشان شد.

در بین بچه ها ۵ نفر را انتخاب کردم ، دو نفر  استعداد ورزشی و سه نفر در رشته های دیگر ، خوب آن زمان مرکز نظرسنجی بودم، یکی از ایشان را به عنوان نظرسنج و پژوهشگر جا انداختم ، وبعدها که در روزنامه ای کار می کردم ایشان را دیدم . جوان فوق العاده ای شده بودند.

بعد دو نفر دیگر در امور خبر ورود کردند و بعدها برای خودشان آقایانی شدند، خوب من در شبکه خبر دستم باز بود . حمایت کردم ، ولی رُشد کار خودشان بود. از خیلیها حمایت می شود ولی ثمر نمی دهد ، 

وظیفه من حمایت بود و بس .

حالا این را گفتم ، که بدانید می شود کار کرد به شرط اینکه هدف کار باشد . و عمق دیدمان را کمی افزایش دهیم .

انشالله من به همراه اساتید و دوستانم در خدمت تمامی جوانان و نوجوانان ، هستیم ، هدفمان در مرحله اول حمایت از نخبگان و استعدادها خواهد بود .

استعدادهای ورزشی ، ثبت ایده ها ، معرفی استعدادها برای تحصیل ، برنامه ریزی برای آموزش و ...

در کنار این ایده را دارم برای تربیت مدیران آینده که با هماهنگیهایی که انجام گرفته و موافقت مدیران چند دانشگاه ، به زودی در چند کشور جهان  عملی خواهد شد. من دوست داشتم اول در ایران عملی شود .

دوره ای دوازده ساله برای نوحوانان از ۱۷ سال به بالا ، ۱۲ سال آموزش می بینند بعد به عنوان مدیران وارد بازار کار می شوند .

الآن با حمایت اساتیدم شبکه ای در سرتاسر ایران راه اندازی کرده ایم که بدون دخالت بخش دولتی اما با مجوزهای لازم اقدام به استعدادیابی و پرورش نوجوانان خواهیم کرد.

در حال حاضر ارتباطات فوق العاده ای چه در داخل و چه در جهان با موسسات آموزشی در حوزه های مختلف داریم، که دست ما را برای آموزش نوجوانان و تشویق ایشان باز می گذارد .

هدف ما صادرات استعداد نیست ، هدف ما پرورش نوجوانان واردات علم و صادرات علوم است.

ما با پرورش معلم و مدیر برای آینده می توانیم برای نسل آینده کشوری فوق العاده بسازیم.

در اینجا نکته ای مهم را خدمتتان عرض می کنم،نسل ما چند مشگل اساسی داشت ، یکی اینکه الگوهای قابل لمس را نمی دیدیم،ما از الگوها فقط شنیده ایم و ضرب المثلی داریم که می گوید:شنیدن کی بود مانند دیدن ، و مورد دیگر باورهای ماست که شدیدا جلوی بسیاری از فعالیتهای علمی و عملی ما را می گیرد، ما سعی کردیم در این دوره آموزشی در کنار الگوهای موفق باورهای نوجوانان و جوانان را هم اصلاح کنیم.و باورهای موفقیت برایشان بسازیم.

از تمامی اساتیدم عذرخواهی می کنم بابت اینکه هنوز نتوانسته ام شاگرد شایسته ای برایشان باشم .

حالا در ایران فعالیت را با نام خودم شروع می کنم، و می دانم افرادی فقط می خواهند دلّال باشند، من استادی دارم که نزدیک ۲۰ سال است شاگردشان هستم، ایشان دارای چنان رتبه علمی در جهان هستند که به واسطه شاگردی ایشان من هم رشد کردم. و یا استاد دیگرم در رشته حقوق کم نظیرند و استاد دیگرم در امور مخترعین و مبتکرین و اساتیدی دارم از بهترینهای صنعت کشاورزی و دامداری  و از اساتید ورزش و رسانه که همیشه شرمنده حمایتهایشان هستم . و حالا احساس می کنم تیم خوبی برای فعالیت دارم. تیمی که حمایتشان برایم بهترین پشتوانه است.

پس برویم برای خدمت به جوانان و نوجوانان با هدف ساخت آینده ایران عزیزمان .../مجله اینترنتی اخبار مدیریت

گفتگو با موضوع : واگذاری آثار سازمان صداوسیما ؛ شرایط و الزامات پیش رو

مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمانی صداو سیما تشریح کرد:واگذاری آثار سازمانی؛ شرایط و الزامات پیش رو


رسانه نو // در این گزارش ضمن مرور روش‌های تأمین مالی در رسانه‌ها، روند فعالیت شورای واگذاری آثار سازمانی را بررسی کردیم.

بسیاری از کشورها دارای یک سازمان رسانه‌ای دولتی‌اند که در نقش یک شرکت دولتی به ارائه خدمات عمومی رادیوتلویزیونی می‌پردازند. بسیاری از پخش‌کننده‌های رادیویی و تلویزیونیِ خدمت عمومی به بودجه دولتی متکی‌اند؛ اما برخی نیز تا حدودی به درآمدهای ناشی از فعالیت‌های تجاری از قبیل پخش تبلیغات بازرگانی نیز وابستگی دارند. هرچند رسانه‌های خدمت عمومی از بنگاه‌های رسانه‌ای تجاری متمایزند و هدف اولیه آنها ارائه خدمات رسانه‌ای برای عموم مردم است و نه کسب سود؛ به‌علت پرهزینه بودن اداره رسانه‌ها به‌ویژه در حوزه تولید آثار، تأمین مالی برای آن‌ها همواره دارای اهمیت است.
به گزارش رسانه نو ، بی‌شک، منابع مالی پایدار می‌تواند بر کیفیت تولیدات و افزایش سطح رقابتی یک سازمان رسانه‌ای اثرگذار باشد. حال باید به این سؤال پاسخ داد که این منابع مالی چه هستند و چگونه می‌توان از آن‌ها متناسب با شرح وظایف و مأموریت‌های یک سازمان رسانه‌ای بهره جست.
در جست‌وجوی پاسخ این پرسش به‌سراغ مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمانی رفتیم؛ او در کنار تشریح روش‌های تأمین منابع مالی در جهان و ایران، «واگذاری آثار سازمانی» را نیز به‌عنوان یکی از روش‌های اشاعه و امتداد پیام و در کنار آن تأمین مالی معرفی کرد و اهدافی را برشمرد که شورای واگذاری آثار سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌کند.
 حامد بابائی در ابتدای این گفت‌وگو مدل‌های درآمدزایی و تأمین مالی در یک سازمان رسانه‌ای خدمت عمومی را معرفی کرد و گفت: نخست بودجه دولت، دوم تبلیغات تجاری، سوم برنامه‌های مشارکتی و تبلیغ درون‌برنامه‌ای، چهارم واگذاری مالکیت مادی آثار، پنجم استفاده از بازار سرمایه، ششم استفاده از سکوهای تأمین مالی (جمع‌سپاری تأمین مالی) و هفتم آبونمان یا حق اشتراک است که البته از میان روش‌های هفت‌گانه درآمدی بالا، سه راهکار بودجه دولتی، تبلیغات بازرگانی و ساخت برنامه‌های مشارکتی به‌صورت معمول و مرسوم در سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌شود و ما در تلاشیم سایر راهکارها نظیر واگذاری مالکیت مادی آثار و استفاده از بازار سرمایه را نیز به‌عنوان منابع درآمدی جدید سازمان نهادینه کنیم.
وی درباره رابطه میان «رسانه خدمت عمومی» و مقوله «تأمین مالی» نیز توضیح داد و گفت: سازمان صداوسیما در کشور ما رسانه خدمت عمومی است؛ لذا تعادل و تناسب بین روش‌های تأمین مالی و مقوله مدیریت پیام از اهمیت بسزایی برخوردار است.
بازارپردازی و تولید محصولات جانبی از یک اثر
مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمان به مفهوم مهم بازارپردازی اشاره کرد و گفت: ما در کنار هر اثری، محصولات جانبی ناشی از اثر را هم داریم. برای نمونه اصل اثر می‌تواند یک پویانمایی موفق باشد و اگر از روی آن، مثلاً اسباب‌بازی و نوشت‌افزار ساخته شد یا به‌صورت اختصاصی برای سایر پلتفرم‌ها آماده‌سازی و بهره‌برداری شد به آن محصول جانبی اثر می‌گوییم. به عبارتی حول یک اثر، محصولات جانبی تولید می‌شود که درواقع شعاع یا انعکاس همان اثر اصلی‌اند و در قالب مفهوم بازارپردازی برای یک محصول می‌گنجند. عملاً با محصول جانبی، امتداد پیام، نفوذ پیام و استمرار پیام تقویت و جریان درآمدی برای تضمین و توسعه آنها شکل می‌گیرد.
جمع‌سپاری تأمین مالی، نسخه‌ای قابل‌اعتنا
بابائیدر گفت‌وگو با خبرنگار هفته‌نامه صداوسیما در تشریح روش تأمین مالیِ «استفاده از سکوهای تأمین مالی» هم گفت: این روش که مبتنی بر «اقتصاد اشتراکی» است اخیراً در کشور ما رواج پیدا کرده و یکی از نسخه‌های خوب تأمین مالی نیز حرکت به‌سمت روش سکوهای تأمین مالی یا جمع‌سپاری تأمین مالی است که باعث می‌شود آحاد مردم خودشان را در تولید آثار براساس ذائقه و سلیقه‌شان شریک بدانند.
وی افزود: در این سکوها اصل پول و سودش تضمین می‌شود و سریال با همین منابع مالی جمع‌آوری شده از آحاد مردم ساخته می‌شود و با آگهی‌ها، بازارپردازی، تبلیغات، مشارکت و... اصل پول تأمین شده و در زمان سررسید، اصل پول و سودش را برمی‌گردانند. این روش در کمپانی‌ها و شرکت‌های فیلمسازی دنیا مرسوم است.
 
اقتصاد پلتفرمی، نیاز ضروری امروز
مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمان در تعریف «اقتصاد پلتفرمی» به‌عنوان ذهنیت‌هایی به‌روز و کارآمد در مبحث اقتصاد فرهنگ، گفت: در اقتصاد پلتفرمی کلیه ذی‌نفعان یک بازار به‌صورت هم‌زمان امکان کنشگری و حضور در بازار مربوطه را داشته و به مقیاس‌پذیری، تکرارپذیری، دسترس‌پذیری و سودآوری بازار کمک می‌کنند. بدیهی است بررسی ظرفیت‌های موجود سازمان برای پیاده‌سازی مطابق این رویکرد اقدامی مؤثر خواهد بود.
شبکه نمایش خانگی چگونه اداره می‌شود؟
وی در پاسخ به این پرسش که روش‌های تأمین مالی شبکه نمایش خانگی چگونه است، گفت: قاعدتاً VODها به بودجه عمومی دولت نباید متصل باشند، آن‌ها متکی به خودشان‌اند؛ حق اشتراک دریافت می‌کنند، آگهی بازرگانی پخش می‌کنند و درآمدی هم از محل ترافیک اینترنت کسب می‌کنند. وقتی سکویی باشی که به بودجه عمومی متصل نیستی، ناچاری به همه روش‌های تأمین مالی بیندیشی و از روش‌های موجود در تأمین مالی از بازار سرمایه و... استفاده کنی.
مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمان ادامه داد: یکی از محاسن VODها در حوزه مدیریت منابع مالی این است که قیمت پروژه برای ساخت یک اثر نمایشی در آن‌ها غالباً ثابت است و برخلاف روال رایج سازمان، تقریباً چیزی به‌نام «اصلاح برآورد» وجود ندارد یا بسیار انگشت‌شمار اتفاق می‌افتد و تهیه‌کننده یا مجری طرح باید کار را برحسب قیمت توافق‌شده در قرارداد اولیه به اتمام برساند.
ذهنیت درست حوزه‌های تولیدی درخصوص تأمین مالی
بابائی در پاسخ به سؤالی مبنی‌بر اینکه درحال‌حاضر ذهنیت و رویکرد درست در حوزه‌های تولیدی سازمان درخصوص تأمین مالی چه می‌تواند باشد؟ گفت: ذهنیت درست، توجه جدی به امتداد، نفوذ و استمرار پیام است که به‌ویژه مستلزم استفاده از روش تأمین مالی مبتنی بر بازارپردازی است، آن‌هم ازطریق واگذاری حقوق مالکیت مادی آثار، به‌خصوص در حوزه انیمیشن و عروسکی و تولیدات مربوط به رده سنی کودک و نوجوان.
همه‌چیز درباره واگذاری آثار سازمانی
وی با اشاره به اینکه «تولید» و «پخش» دو مأموریت اصلی سازمان صداوسیماست گفت: در دنیا استثنا است که رسانه‌ای هم تولیدکننده و هم پخش‌کننده باشد؛ اما در سازمان صداوسیما این اتفاق می‌افتد. چراکه طبق قانون اساسی پخش فراگیر زمینی در انحصار سازمان صداوسیماست و می‌توان گفت که صداوسیما یک رسانه خدمت عمومی فراگیر است که نه آبونمان می‌گیرد و نه به‌‌شکل جدی از پول بازار سرمایه استفاده می‌کند.
مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمان افزود: روزانه آثار بسیاری در مقیاس انبوه ازسوی مراکز تولیدی و شبکه‌ها در کارکردها و ژانرهای مختلف و متنوعی در سازمان صداوسیما ساخته می‌شود که دارای ارزش‌اند و می‌شود برای ثبت مالکیت فکری و واگذاری مالکیت مادی آن‌ها فکر کرد.
جزئیاتی از  ثبت مالکیت فکری در سازمان
بابائی با اشاره به اینکه یکی از وظایف اداره‌کل مالکیت فکری و حقوق بین‌الملل در معاونت حقوقی مسئول سامان دادن به آثاری است که قابلیت ثبت مالکیت فکری دارند، گفت: در آنجا کارشان کمک به شناسایی و اقدام به ثبت آثار است که مالکیت را از آن رسانه ملی کنند. مالکیت فکری هیچ‌گاه از بین نمی‌رود و قابل‌واگذاری نیست و به‌محض اینکه با خالق اثر قرارداد بستیم، به نام سازمان صداوسیما ثبت می‌شود. ولی مالکیت مادی اثر را می‌توان در صورت تمایل سازمان به‌صورت موقت واگذار کرد.
وی درباره چگونگی واگذاری مالکیت مادی گفت: شورای واگذاری آثار سازمانی اختیار واگذاری مالکیت مادی را دارد.
مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمان با بیان اینکه از حدود چهار سال پیش به این‌سو و پس‌از ابلاغ آیین‌نامه واگذاری آثار سازمانی جلسات شورای واگذاری با حضور اعضای آن تشکیل می‌شود، گفت: از ابتدای امسال دبیرخانه شورای واگذاری به اداره‌کل بازرگانی منتقل شده است.
پیشینه فعالیت شورای واگذاری آثار سازمانی
بابائی در ادامه پیشینه‌ای از فعالیت شورای واگذاری آثار سازمان ارائه داد و گفت: آیین‌نامه واگذاری آثار سازمانی در ۱۲ مهرماه ۱۳۹۹ به تصویب رئیس وقت سازمان رسید. کار از آن زمان آغاز شد، اما تا اردیبهشت امسال ۱۱ جلسه شورای واگذاری آثار تشکیل شده بود؛ از زمانی که دبیرخانه به اداره‌کل بازرگانی منتقل شده تاکنون ۹ جلسه برگزار شده است. شیوه‌نامه‌های مربوط به آیین‌نامه را برای نخستین‌بار تدوین و تصویب کردیم، شیوه‌نامه واگذاری آثار و بازاریاب و همچنین ضوابط و شروط اخذ مجوز بازاریابی را نیز تدوین کرده و به تصویب رسانده‌ایم.
وی درراستای روشن شدن ابعاد مختلف فعالیت این شورا، تعریفی از مالکیت آثار سازمانی ارائه داد و گفت: مالکیت آثار شامل حقوق مادی و حقوق معنوی اثر می‌شود. حقوق مادی امتیاز انحصاری حق بهره‌برداری تولیدات سازمان و سایر آثاری است که حقوق آن کلاً یا جزئی از آن به سازمان واگذار شده و قابل‌انتقال به سایر اشخاص حقیقی و حقوقی نیست. حقوق معنوی اثر نیز حقوق دائمی اثر است که محدود به زمان و مکان نبوده و غیرقابل‌انتقال است و شامل حق نام، حفظ تمامیت اثر و... می‌شود.
مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمان ادامه داد: آثار سازمانی مواردی از قبیل آثار دیداری و شنیداری، مکتوب، هنری تجسمی، نشان رسانه، نرم‌افزار سازمانی، قطعات آرشیوی، اثر اشتقاقی و محصولات جانبی را در بر می‌گیرد.
مروری بر وظایف شورای واگذاری
بابائی مروری بر وظایف شورای واگذاری آثار داشت و گفت: شورای واگذاری می‌تواند تمام یا بخشی از حقوق مادی آثار سازمان را در قالب قرارداد معین به غیر واگذار کند یا اجازه بهره‌برداری انحصاری یا غیرانحصاری از تمام یا بخشی از آن را به غیر بدهد. این قرارداد شامل واگذاری یا اجازه بهره‌برداری از حقوقی که به‌طور صریح در آن ذکر شده است، خواهد بود و به دو طریق صورت می‌گیرد:نخست واگذاری و اعطای مجوز بهره‌برداری از تمام یا قسمتی از حقوق مادی آثار سازمانی به اشخاص حقیقی یا حقوقی در زمان، مکان، بستر و مجرای مشخص و دراِزای مبلغ و ما‌به‌ازای معین.
وی ادامه داد: و طریقه دوم واگذاری و اعطای مجوز بهره‌برداری یا اجازه انتفاع از تمام یا قسمتی از منافع و حقوق مادی آثار سازمانی به‌صورت رایگان و بلاعوض به اشخاص حقیقی یا حقوقی در زمان، مکان، بستر و مجرای معین با هدف معرفی توانمندی و ظرفیت تولیدات سازمان با مقاصد غیرتجاری و غیرانتفاعی است.
مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمان درباره هدف و کارکرد آیین‌نامه شورای واگذاری هم گفت: نظام‌مند کردن نحوه استفاده و بهره‌برداری از آثار متعلق به سازمان، با ملاحظه و ضرورت توجه به اصل حفظ و صیانت از حقوق سازمان صداوسیما در فرایند واگذاری آثار فکری و تولیدی سازمان به اشخاص حقیقی و حقوقی، کارکرد اصلی آیین‌نامه واگذاری است.
بابائی درباره مزیت‌های کارکردی شورای واگذاری آثار نیز گفت: بخشی از آنتن سازمان، به‌خصوص در حوزه‌های نمایشی، رئال و به‌ویژه پویانمایی در صورت تأمین مالی از روش در اختیار شورا، نیازی به منابع جاری سازمان نخواهد داشت.
محاسن و پیامدهای واگذاری آثار سازمانی
وی تأکید کرد: پیامد واگذاری آثار، ایجاد سازوکار نظام‌مند اشاعه، ترویج، امتداد، نفوذ، استمرار و توسعه پیام مبتنی بر روش‌های نوین تأمین مالی برای سازمان است. روش‌هایی که پایدارند. ممکن است روزی بودجه عمومی کاسته شود؛ اما وقتی اثری را واگذار می‌کنید، می‌دانید که پیامتان در فضاهای جدیدی ارائه خواهد شد یا اثر پیامتان تا پنج سال آینده امتداد دارد. در غرب کاراکترهایی خلق کرده‌اند، اما رهایش نکرده‌اند و از روی آن شخصیت عروسک، تم‌پارک و... ساخته و کاراکتر را امتداد داده‌اند و ضریب نفوذ را بالا برده‌اند. درکل به‌واسطه شورای واگذاری کمک می‌کنیم پیام امتداد یابد.
مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمان ادامه داد: برای نمونه، فرض کنید نشانه پیام یک کاراکتر محبوب، صادق و راستگو باشد؛ وقتی عروسک و نوشت‌افزارش را می‌سازید، کودکان آن عروسک را به‌عنوان نماد راستگویی نگه می‌دارند. این در حالی است که در اتاق‌های فرزندانمان نمادهای شخصیت‌های آمریکایی مانند بتمن، سوپرمن، مرد عنکبوتی و... را داریم که به‌تدریج این انگاره ذهنی را برای فرزندان ما می‌سازد که آمریکایی‌ها ابرقهرمان‌اند. اول، پرکردن مؤثر و هدفمند آنتن؛ دوم، کمک به اشاعه، ترویج، امتداد، استمرار، توسعه و نفوذ پیام و سوم، تأمین منابع پایدار مالی، سه کارکرد مهم شورای واگذاری‌اند.
پررنگ شدن فعالیت‌های شورا
بابائی درباره آخرین اقدامات شورای واگذاری گفت: درخواست‌های بسیاری از سوی سرمایه‌گذارها آمده است و استعلام‌های لازم درحال انجام است تا پس‌از آن برای واگذاری اثر مذاکره کنیم.
مدیرکل بازرگانی و دبیر شورای واگذاری آثار سازمان درباره ادامه مسیر گفت: اگر حمایت مدیران ارشد و به‌خصوص، بخش تولید سازمان را داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم در آینده بخش اعظم بودجه تولید پویانمایی و تولیدات نمایشی توسط سایر جریان‌های درآمدی تأمین و ناخودآگاه امتداد پیام نیز تضمین می‌شود.
واگذاری آثار در چه مرحله‌ای از تولید قابل‌انجام است؟
بابائی در پاسخ به اینکه زمان ورود شورا برای واگذاری مالکیت مادی، کدام مرحله از تولید خواهد بود، الزاماً بعد از تولید است یا در مراحل ابتدایی تولید هم امکان ورود و واگذاری مالکیت وجود دارد، اظهار کرد: اکنون متأسفانه واگذاری مالکیت، پسینی است؛ اما درصورتی‌که «دستورالعمل تأمین مالی و بازارپردازی» در دبیرخانه شورا تدوین و در صحن شورا تصویب شود و ازسوی معاون محترم منابع مالی و سرمایه انسانی و رئیس شورای واگذاری ابلاغ شود و ضمانت اجرایی داشته باشد، این مهم پیشینی می‌شود و تجاری‌سازی و بازارپردازی از زمان تصویب طرح و یا نگارش فیلمنامه آغاز می‌شود. به‌این‌ترتیب، تیمی از ابتدا در کنار تیم تولید قرار می‌گیرد و برای تثبیت عناصر موردنیاز برای نفوذ، استمرار و امتداد پیام برنامه‌ریزی می‌کند و در این صورت امتداد پیام و جریان درآمدی آن تضمین می‌شود.
وی البته تأکید کرد که تثبیت واگذاری آثار به‌صورت پیشینی، نیازمند فرهنگ‌سازی است. پیش‌شرط دیگر این است که شورای واگذاری آثار نیز به‌صورت فعالانه به انجام هدف فوق کمک کند.
بابائی در انتها در خصوص بحث بازاریابی در صنعت تولید فیلم و سریال و دغدغه دیده شدن تولیدات سازمانی گفت: در صنعت تولید فیلم و سریال، به «باکس آفیس» توجه ویژه دارند و تحقیقات نشان داده وقتی تبلیغ فیلم‌های سینمایی از ۴۵ روز قبل اکران شروع می‌شود، درصد و ضریب مخاطب‌گیری آن فیلم در طول اکران تا ۱۳۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و اگر برای هفته اول اکران، کمپین تبلیغی مناسبی بسته شود، تا ۷۳ درصد ضریب دیده شدن فیلم در هفته اول نمایش بالا خواهد رفت که از این موضوع می‌توان برای بالابردن مخاطب برنامه‌ها، به‌خصوص در فرم نمایشی استفاده نمود.
وی در پایان افزود: البته در کنار توجه به لزوم تبلیغ برای تولیدات سازمانی با منطق باکس‌آفیسی، بحث تبلیغ برنامه‌های سازمان در شبکه‌های مختلف درون‌سازمانی و در یک بسته اختصاصی یکسان، ولی دائم به‌روزشونده نیز بسیار مهم است که تاکنون مغفول مانده است./ دبیر انتشار:دکتر حجت بقایی

کارگردانان ایرانی

فهرست کارگردانان سینما و تلویزیون ایران ثبت شده در ویکیپدیا . . .



ویکی‌پدیا دانشنامهٔ آزاد


  • کمک مالی
  • ایجاد حساب
  • ورود

ابزارهای شخصی




[پنهان‌سازی]


تا ۱۰ آبان وقت دارید تا با اهدای عکس‌های خود از یادمان‌های ایران به ویکی‌پدیا کمک کنید و در بزرگترین مسابقه عکاسی دنیا شرکت کنید.


ایران بیش از ۲۶هزار یادمان ثبت‌شدهٔ ملی دارد. فهرست یادمان‌های واجد شرایط را از اینجا پیدا کنید.


فهرست

  • بخش آغازین

  • زیرنویس‌ها

  • پانویس

  • منابع

فهرست کارگردانان ایرانی


  • مقاله
  • بحث
  • خواندن
  • ویرایش
  • نمایش تاریخچه

ابزارها









ظاهر

متن

  • کوچک

    استاندارد

    بزرگ

عرض

  • استاندارد

    پهن

رنگ (آزمایشی)

  • خودکار

    روشن

    تیره



این مقاله نیازمند ویکی‌سازی است. لطفاً با توجه به راهنمای ویرایش و شیوه‌نامه، محتوای آن را بهبود بخشید.

در زیر فهرست کارگردانان ایرانی‌ تبار سینما، تلویزیون و تئاتر ایران به ترتیب نام خانوادگی و اطلاعاتی از آن‌ها آمده‌است.

تصویرنامزندگانیفعالیت هنریجوایز برجستهآثار شاخص


فرهاد آئیش
زادهٔ ۱۳۳۱۱۳۷۷ - تاکنون میشه بخوابید (۱۳۹۹) - اگه بیان اینو بگیرن (۱۳۹۱) - قلمه‌های عم ظهراب (۱۳۹۸) -

مسعود آب‌پرور
زادهٔ ۱۳۴۰۱۳۶۹ - تاکنون لژیونر (۱۳۹۶) - زخم (۱۳۹۳)- هوش سیاه (۱۳۸۹) - هوش سیاه ۲ (۱۳۹۲) - عملیات ۱۲۵ (سری سوم) (۱۳۹۱)


نرگس آبیار
زادهٔ ۱۳۵۰- تاکنونجایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران ۳۲امین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجرشیار ۱۴۳

شبی که ماه کامل شد

مرتضی آتش زمزم‏
زادهٔ ۱۳۵۶۱۳۸۰ - تاکنون مالیخولیا

مرگ سپید

کریم آتشی‏[۱]
زادهٔ ۱۳۴۳۱۳۶۹ - تاکنون نطفه شوم

پوریا آذربایجانی
زادهٔ ۱۳۶۰- تاکنونجوایز
برف بی صدا می بارد

غلامرضا آزادی‏
زادهٔ ۱۳۳۰۱۳۶۴ - تاکنون

سرژ آزاریان‏
۱۳۳۵–۱۳۳۲ گلنسا، همسر مزاحم، بربادرفته، ماجرای عجیب

حمیدرضا آشتیانی‌پور‏[۲]
زادهٔ ۱۳۴۲۱۳۶۰ - تاکنون

حسن آقاکریمی‏
زادهٔ ۱۳۳۶۱۳۶۵ - تاکنون

آرامائیس آقامالیان
۱۲۸۹–۱۳۶۴

شفیع آقامحمدیان‏[۳]
زادهٔ ۱۳۳۸۱۳۶۱ - تاکنون

حکمت آقانیکیان‏[۴]

ترو آل‌گیلانی‏[۵]

آربی اوانسیان
زاده ۱۳۲۱- تاکنون چشمه


مرتضی آوینی‏
۱۳۲۶–۱۳۷۲ روایت فتح،

محمدرضا آهنج‏[۶]
زادهٔ ۱۳۴۴۱۳۶۲ - تاکنونبرادر جان

جمشید آهنگرانی[۷]
زادهٔ ۱۳۳۸- تاکنون

مهدی اباسلط[۸]
۱۳۶۰–۱۳۸۸


نادر ابراهیمی
۱۳۱۵–۱۳۸۷۱۳۴۰–۱۳۸۷ آتش بدون دود


سیامک ابراهیمی
زادهٔ ۱۳۶۲۱۳۸۸- تاکنونجایزه بهترین فیلم جشنواره سیمفست رومانی


فیلم برگزیده جشنواره بین‌المللی فیلم دوربان
من زهره

مهتا ۱۳۹۸ - دار کاج ۱۳۹۷

سعید ابراهیمی‌فر
زادهٔ ۱۳۳۵- تاکنونبرنده جایزه ویژه هیئت داوران


در ۷مین جشنواره فیلم فجر
نار و نی

قدرت‌الله احسانی‏
زاده ۱۳۰۴۱۳۲۷–۱۳۶۶جایزه بهترین فیلم‌برداری از ۲مین جشنواره فیلم سپاس تهران

امرالله احمدجو‏
زاده ۱۳۳۲- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
شاخه‌های بید

شاهد احمدلو
زاده ۱۳۵۳۱۳۶۷ - تاکنون

محمد احمدی[۹]
زاده ۱۳۴۱۱۳۶۳ - تاکنون

منوچهر احمدی‏
زاده ۱۳۲۵- تاکنون


مرتضی احمدی هرندی‏
زاده ۱۳۴۵- تاکنون بدون اجازه

انوشیروان ارجمند
۱۳۲۰–۱۳۹۳

همایون ارجمند‏
۱۳۱۱–۱۳۸۸۱۳۴۱–۱۳۵۷ عمو سبزی فروش (فیلم)


رضا ارحام صدر
۱۳۰۲–۱۳۸۷۱۳۲۶–۱۳۵۷

تهمینه اردکانی‏۱زاده- تاکنون

جواد اردکانی‏
زاده- تاکنون

جواد ارشاد‏
زاده- تاکنون

هنریک استپانیان
۱۲۷۰–۱۳۳۸۱۳۳۸


محمود استادمحمد
۱۳۲۹–۱۳۹۲

نگار استخر
زاده ۱۳۴۹- تاکنون

طناز اسحاقیان
زاده ۱۳۵۳- تاکنون

مسعود اسداللهی‏
زاده ۱۳۲۳- تاکنون

سعید اسدی
زاده ۱۳۳۲۱۳۶۵ - تاکنون آواز قو

شهرام اسدی
زاده ۱۳۳۲- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر

کیارش اسدی‌زاده‏
زاده ۱۳۶۰۱۳۹۱- تاکنونجایزه از ۸امین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم رم (۲۰۱۳)گس (فیلم)، شکاف (فیلم)

همایون اسعدیان
زاده ۱۳۳۷- تاکنونبهترین عکاسی ۱۲مین جشنواره بین‌المللی فجر (۱۳۷۲)
دیپلم افتخار ۱۹مین جشنواره بین‌المللی فجر (۱۳۷۹)آخر بازی، مرد آفتابی، دو همسفر

مصطفی اسکویی‏
۱۳۰۲ - ۱۳۸۴تا ۱۳۸۰

داوود اسماعیلی‏
زاده- تاکنون

پرویز اصانلو‏
زاده- تاکنون


محمدرضا اصلانی
زاده ۱۳۲۲- تاکنون

سیامک اطلسی‏
۱۳۱۵ - ۱۴۰۰۱۴۰۰

مسعود اطیابی
زاده ۱۳۴۳۱۳۶۴ - تاکنونتندیس زرین جشنواره بین‌المللی مقاومت

رضا اعظمیان‏
زاده- تاکنون

محمدرضا اعلامی
۱۳۳۵–۱۳۸۹۱۳۵۴ تا ۱۳۸۹ افعی، نقطه ضعف

بهروز افخمی
زاده ۱۳۳۵- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
شوکران، عروس، گاوخونی

احمد افسانه‏
زاده- تاکنون

موسی افشار‏
۱۳۰۵–۱۳۶۳۱۳۲۶–۱۳۶۳


مانیا اکبری
زاده ۱۳۵۳- تاکنون

سعید اکبریانزاده- تاکنون


حسن اکلیلی
زاده ۱۳۳۲- تاکنون

روبرت اکهارت
۱۳۱۴–۱۳۷۳- تاکنون

ماردوک الخاص‏
زاده ۱۳۱۶۱۳۴۵–۱۳۴۷


سیروس الوند
زاده ۱۳۲۹۱۳۵۰ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر
یک بار برای همیشه، دست‌های آلوده، هتل کارتن

سعید امیرسلیمانی‏
زاده ۱۳۲۱۱۳۵۱ - تاکنون

حسین امیرفضلی‏
۱۲۹۹–۱۳۷۰

علیرضا امیرقاسمی
زاده ۱۳۵۰- تاکنون

محسن امیریوسفی
زاده ۱۳۵۰- تاکنون

مهدی امیرقاسم خانی‏
۱۳۰۶–۱۳۷۴۱۳۳۴–۱۳۵۷

احمد امینی
زاده ۱۳۳۰۱۳۶۵ - تاکنون

امین امینی‏
۱۳۰۹–۱۳۸۳۱۳۳۳–۱۳۵۵

علی‌رضا امینی
زاده ۱۳۴۹۱۳۷۲ - تاکنون

منوچهر انور
زاده ۱۳۰۷

کیارش انوری[۱۰]
زاده ۱۳۵۶


اوانس اوگانیانس
۱۲۷۹–۱۳۴۰۱۳۰۹ تا ۱۳۳۸ آبی و رابی

فتحعلی اویسی‏
۱۳۲۴ - ۱۴۰۰۱۳۹۹

داریوش بابائیان‏
زاده ۱۳۳۲۱۳۴۶ - تاکنونبرنده جایزه گریفون برنزی یادبود دومنیکو مکولی


و برنده مدال طلای شهر جیفونی بهترین فیلم


در بیستمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم جیفونی۱

عباس بابویهی‏
زاده- تاکنون ۱

فرامرز باصری‏
زاده- تاکنون

ابراهیم باقری‏
زاده ۱۳۰۹۱۳۳۲ تا ۱۳۶۷

عبدالله باکیده‏
زاده ۱۳۲۹۱۳۴۸ - تاکنون

فضل‌الله بایگان‏
زاده- تاکنون


رامین بحرانی
زاده ۱۳۵۴- تاکنون

شهریار بحرانی
زاده ۱۳۳۰۱۳۶۳ - تاکنون

پریسا بخت‌آور
زاده ۱۳۵۱- تاکنون دایره زنگی (فیلم)

ابراهیم بخشی‏
زاده- تاکنون

احمد بخشی‏
زاده- تاکنون

مسعود بخشی
زاده ۱۳۵۲۱۳۸۶ - تاکنون

محسن بدیع‏
زاده- تاکنون

رضا بدیعی
۱۳۰۹–۱۳۹۰- تاکنون

مهستی بدیعی‏
زاده- تاکنون


علی‌رضا بذرافشان
زاده ۱۳۵۵- تاکنون


اسماعیل براری
زاده ۱۳۴۴- تاکنون

عبدالحسن برزیده
زاده ۱۳۳۹- تاکنون

سیدمهدی برقعی‏
زاده- تاکنون


مرضیه برومند
زاده ۱۳۳۰۱۳۴۷ - تاکنون

محمد بزرگ‌نیا
زاده ۱۳۲۳- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر

قدرت‌الله بزرگی‏
زاده ۱۳۱۶- تاکنون

مهدی بشارتیان‏
زاده ۱۳۰۴۱۳۳۱–۱۳۵۰

بهروز بقایی
زاده ۱۳۳۲۱۳۵۹ - تاکنون

دکتر حجت بقایی
زادهٔ ۱۳۵۴- تاکنون[[لوح سپاس جشنواره پژوهشی اخلاق۱۳۷۷/ برگزیده جشنواره مستند صداوسیما ۱۳۸۰ / جشنواره ۱۳۷۸/ جشنواره مستند بتن ۱۳۹۰/ جشنواره فیلم اسب ایرانی۱۳۹۱/ جشنواره مستند استاندارد ۱۳۹۵ و...]]نسل بی رفاع/ بچه های خیابانی/ گدایان تهران/ زخم سپیدرود/ اسب ایرانی/ احمدشاه، شیر پنج شیر/ چشمان فلسطین/ افسون/ بت

حسین بلنده‏
زاده- تاکنون

کاظم بلوچی‏
زاده- تاکنون

شیوا بلوریان
زاده ۱۳۵۸- تاکنون

امید بنکدار‏
زاده ۱۳۴۸۱۳۸۴ - تاکنون


رخشان بنی‌اعتماد
۱۳۳۳- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
روسری آبی

عزیزالله بهادری‏
۱۳۰۲–۱۳۹۱- تاکنون


مازیار بهاری
زاده- تاکنون

حسن بهرام‌زاده
زاده- تاکنون

پانته‌آ بهرامی
زاده- تاکنون

صادق بهرامی
۱۲۸۸–۱۳۶۶۱۳۳۰–۱۳۵۵

الیاس بهرامی زاد
۱۳۶۵تاکنون

بهرام بهرامیان‏
زاده- تاکنون

رضا بهرامی‌نژاد
زاده ۱۳۵۷- تاکنون

فریال بهزاد
زاده ۱۳۳۴- تاکنون

بهزاد بهزادپور‏
زاده- تاکنون

بهنام بهزادی‏
زاده- تاکنون


مجید بهشتی[۱۱]
زاده ۱۳۳۴۱۳۴۸ - تاکنون مه‌بانو

امید بهکار‏
زاده- تاکنون ۱

حبیب اله بهمنی‏
زاده- تاکنون

حمید بهمنی‏
زاده- تاکنون

نادر بیات‏
زاده- تاکنون ۱

اصغر بیچاره‏
زاده ۱۳۰۶۱۳۲۳ - تاکنون ۱

بیژن بیرنگ
زاده ۱۳۲۸۱۳۶۷ - تاکنون


بهرام بیضایی
زاده ۱۳۱۷۱۳۴۰ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
سگ‌کشی

نیلوفر بیضایی
زاده ۱۳۴۵- تاکنون

رضا بیک ایمانوردی‏
زاده- تاکنون

شهریار پارسی پور‏
زاده- تاکنون

حسین پاکدل
زاده ۱۳۳۸- تاکنون

مانی پتگر
زاده ۱۳۳۸- تاکنون


مازیار پرتو
۱۳۱۱–۱۳۹۲۱۳۳۹–۱۳۹۲


جایزه افتخاری خانه سینما
کامبوزیا پرتوی
زاده ۱۳۳۴۱۳۶۶ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر


جایزه بهترین فیلم نامه جشنواره فیلم برلین

خسرو پرویزی‏
زاده- تاکنون


جعفر پناهی
زاده ۱۳۳۹- تاکنونجایزه دوربین طلایی

کیومرث پوراحمد
زاده ۱۳۲۸۱۳۵۷ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر
خواهران غریب - قصه‌های مجید

علی پورتاش
زاده- تاکنون

اسماعیل پورسعی
زاده- تاکنون

بابک پیامی
زاده ۱۳۴۵- تاکنونشیرطلایی جشنواره ونیز برای بهترین کارگردانی

رفیع پیتز
زاده- تاکنون

مسی تاجدین
زاده- تاکنون

پرویز تأییدی‏
زاده- تاکنون

مهران تأییدی‏
زاده- تاکنون

کمال تبریزی
زاده ۱۳۳۸۱۳۵۸ - تاکنون


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
لیلی با من است

حسین ترابی
زاده ۱۳۱۵- تاکنون ۱

فرخنده ترابی[۱۲]
زاده- تاکنون


سوسن تسلیمی
زاده ۱۳۲۸- تاکنون


ناصر تقوایی
زاده ۱۳۲۰۱۳۴۶ - تاکنون تنگسیر

سیامک تقی‌پور‏
زاده- تاکنون ۱

مسعود تکاور‏
زاده- تاکنون ۱

حمید تمجیدی
زاده ۱۳۳۵- تاکنون

تندیس تناولی
زاده ۱۳۴۹- تاکنون

علیرضا توانا‏
زاده- تاکنون ۱

داوود توحیدپرست‏
زاده- تاکنون

امیر توسل‏[۱۳]
زاده ۱۳۳۱- تاکنون

بهرام توکلی
زاده ۱۳۵۵۱۳۷۷ - تاکنون

محسن توکلی‏
زاده- تاکنون

سعید تهرانی‏
زاده- تاکنون

منصور تهرانی
زاده- تاکنون

امیر ثقفی‏
زاده- تاکنون

علی‌اکبر ثقفی‏
زاده- تاکنون

حمید جبلی
زاده ۱۳۳۷- تاکنون

علی جبارزاده
زاده۱۳۶۸- تاکنون

سیروس جراح‌زاده‏
زاده- تاکنون

رضا جعفری‏
زاده- تاکنون

قاسم جعفری
زاده ۱۳۴۸۱۳۶۹ - تاکنون

محمدعلی جعفری
زاده- تاکنون

مسعود جعفری جوزانی
زاده ۱۳۲۷- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر

محمد جعفری هرندی‏
زاده- تاکنون

ابوالفضل جلیلی
زاده ۱۳۳۶۱۳۶۲ - تاکنون

یوسف جمادی‏
زاده- تاکنون

ابوالقاسم جنتی عطایی‏
زاده- تاکنون

رامبد جوان‏
زاده- تاکنون

حسن جوانبخش‏
زاده- تاکنون

مجید جوانمرد‏
زاده- تاکنون

جهانگیر جهانگیری‏
زاده- تاکنون

فریدون جیرانی
زاده ۱۳۳۰۱۳۵۹ - تاکنون

حمیدرضا چارکچیان‏
زاده- تاکنون

علی حاتمی
۱۳۲۳–۱۳۷۵۱۳۴۸–۱۳۷۵ سوته دلان


کمال‌الملک (فیلم)

سعید حاجی‌میری‏
زاده- تاکنون


ابراهیم حاتمی‌کیا
زاده ۱۳۴۰۱۳۵۹ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
آژانس شیشه‌ای

رفیع حالتی‏
زاده- تاکنون

روح‌الله حجازی‏
زاده- تاکنون

اکبر حر‏
زاده- تاکنون

سیروس حسن‌پور‏
زاده- تاکنون


فریدون حسن‌پور
زاده ۱۳۴۰۱۳۶۵ - تاکنون

محمد حسن‌زاده‏
زاده- تاکنون

احمد حسنی مقدم‏
زاده- تاکنون

بزرگمهر حسین‌پور
زاده ۱۳۵۵- تاکنون


کتایون حسین‌زاده
زاده ۱۳۵۱- تاکنون

سیدرحیم حسینی‏
زاده- تاکنون

منوچهر حقانی‌پرست‏
زاده- تاکنون

محمد حقیقت
زاده ۱۳۳۱۱۳۴۷ - تاکنون


مانی حقیقی
زاده ۱۳۴۸- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر

محمدحسین حقیقی‏
زاده- تاکنون

منیژه حکمت
زاده ۱۳۴۱۱۳۷۴ - تاکنون

عزیزالله حمیدنژاد
زاده ۱۳۳۸۱۳۵۶ - تاکنون

عطاءالله حیاتی‏
زاده- تاکنون

رضا حیدرنژاد‏
زاده- تاکنون

احمد حیدری‏
زاده- تاکنون

جمشید حیدری
زاده ۱۳۳۰۱۳۵۰ - تاکنون


ساموئل خاچیکیان
۱۳۰۲–۱۳۸۰۱۳۳۲–۱۳۷۲ عقاب‌ها

اکبر خامین‏
زاده- تاکنون

لقمان خالدی
زاده ۱۳۵۷- تاکنون

حسن خردمند‏
زاده- تاکنون

عبدالعلی خرمی‏
زاده- تاکنون

سپیده خسروجاه
زاده- تاکنون

محمدباقر خسروی‏
زاده- تاکنون

پرویز خطیبی
زاده ۱۳۰۲۱۳۲۸–۱۳۵۵

اکبر خواجویی‏
زاده- تاکنون

سعید خورشیدیان‏
زاده- تاکنون

مهرداد خوشبخت‏
زاده- تاکنون

سیدعلی خوش نشین‏
زاده- تاکنون

حمید خیرالدین‏
زاده- تاکنون

سیف‌الله داد
۱۳۳۴–۱۳۸۸

هژیر داریوش
۱۳۱۷–۱۳۷۴- تاکنون

کوروش‏ و کیانوش دالوند‏
زاده- تاکنون

کمال دانش‏
زاده- تاکنون

حسین دانشور‏
زاده- تاکنون

علی‌رضا داوودنژاد
زاده ۱۳۳۲۱۳۵۱ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر

ابوالحسن داوودی
زاده ۱۳۳۴۱۳۶۰ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
علی‌اصغر دشتی
زاده ۱۳۳۵۱۳۷۰-

تااکنون

دریافت جایزه بهترین کارگردانی از بخش مسابقه بین‌الملل سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر برای نمایش «نامبرده» ؛۱۳۹۷«مجلس شبیه خوانی شازده کوچولو»


پوران درخشنده
زاده ۱۳۳۰۱۳۶۵ - تاکنون هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند

علی درخشی‏
زاده- تاکنون

کیومرث درم‌بخش
زاده- تاکنون

محمد درمنش‏
زاده- تاکنون

رضا درمیشیان‏
زاده- تاکنون

احمدرضا درویش
زاده ۱۳۴۰- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر

هوشنگ درویش‌پور‏
زاده- تاکنون

یوسف دلارا
زاده- تاکنون


ایران درودی
زاده ۱۳۱۵- تاکنون

سید ضیاءالدین دری‏
زاده- تاکنون

علی دریابیگی‏
زاده- تاکنون

اکبر دست ورز‏
زاده- تاکنون

عباس دستمالچی‏
زاده- تاکنون

محمد دلجو‏
زاده- تاکنون

عبدالجبار دلدار‏
زاده- تاکنون

حسین دلیر
زاده- تاکنون

ایرج دوستدار‏
زاده- تاکنون


مسعود ده‌نمکی
زاده ۱۳۴۸- تاکنون اخراجی‌ها (سری)، فقر و فحشا

مهدی رئیس فیروز‏
زاده- تاکنون

علیرضا رئیسیان
زاده ۱۳۳۴۱۳۶۴ - تاکنون

سلیمان راستکار‏
زاده- تاکنون

کاظم راست‌گفتار
زاده ۱۳۴۲۱۳۸۱ - تاکنون

مجتبی راعی
زاده ۱۳۳۶- تاکنون

ایرج رامین‌فر
زاده ۱۳۲۸۱۳۴۶ - تاکنون

محمدتقی راوندی‏
زاده- تاکنون

محسن ربیعی‏
زاده- تاکنون

فیروز رجایی‌فر
زاده- تاکنون

کریم رجبی‏
زاده- تاکنون

محمدرضا رحمانی (کارگردان)‏
زاده- تاکنون

مهدی رحمانی‏
زاده- تاکنون

حمید رحمانیان‏
زاده- تاکنون

اسماعیل رحیم‌زاده
زاده- تاکنون

تورج رحیم‌زاده‏
زاده- تاکنون

رحیم رحیمی‌پور‏
زاده- تاکنون

علی رزاقی
زاده ۱۳۵۶۱۳۸۵ - تاکنون

مسعود رسام
۱۳۳۶–۱۳۸۸۱۳۵۸–۱۳۸۸

جمیل رستمی[۱۴]
زاده- تاکنون

محمد رسول‌اف
زاده ۱۳۵۱- تاکنون

روزبه رشیدی[۱۵]
زاده ۱۳۵۹- تاکنون


آرش رصافی
زاده ۱۳۵۰- تاکنون

پناه بر خدا رضایی‏
زاده- تاکنون

رحمان رضایی
زاده ۱۳۳۳۱۳۶۴ - تاکنون

غلامرضا رضوی‏
زاده- تاکنون

امیرشهاب رضویان
زاده ۱۳۴۴۱۳۵۹ - تاکنون

ناصر رفایی‏
زاده- تاکنون

ناصر رفعت‏
زاده- تاکنون

شاهرخ رفیع‏
زاده- تاکنون

بزرگمهر رفیعا‏
زاده- تاکنون


امیر رفیعی
زادهٔ ۱۳۵۹- تاکنون آبی به رنگ آسمان، من ناصر حجازی هستم...۲

حسن رفیعی‏
زاده- تاکنون

شکرالله رفیعی‏
زاده- تاکنون

عزیزالله رفیعی‏
زاده- تاکنون

محمدکریم رکنی‏
زاده- تاکنون

احمد رمضان‌زاده‏
زاده- تاکنون

غلامرضا رمضانی‏
زاده- تاکنون

سیروس رنجبر‏
زاده- تاکنون

سعید روستایی‏
زاده- تاکنون

رحیم روشنیان‏
زاده- تاکنون

صابر رهبر‏
زاده- تاکنون


فریدون رهنما
۱۳۰۹–۱۳۵۴


اسماعیل ریاحی
۱۲۹۹–۱۳۸۹۱۳۴۲–۱۳۵۰


شهلا ریاحی
زاده ۱۳۰۵۱۳۳۰–۱۳۷۹

بهرام ری‌پور‏
زاده- تاکنون

روبیک زادوریان
زاده- تاکنون

مجید زارع زاده
زاده ۱۳۶۰- تاکنون حق با شماست اگر چنین می پندارید

عطاءاله زاهد‏
زاده- تاکنون

کاوه زاهدی
زاده- تاکنون

کریم زرگر‏
زاده- تاکنون

محمدعلی زرندی‏
زاده- تاکنون

بهمن زرین‌پور‏
زاده- تاکنون

محمد زرین‌دست
زاده- تاکنون


نورالدین زرین‌کلک
زاده ۱۳۱۶- تاکنون


مونا زندی حقیقی
زاده ۱۳۵۱- تاکنون

محرم زینال‌زاده
زاده ۱۳۳۰۱۳۶۴ - تاکنون

رضا ژیان
۱۳۲۸–۱۳۸۱۱۳۵۵–۱۳۸۱


مرجان ساتراپی
زاده ۱۳۴۸۱۳۸۲ - تاکنون پرسپولیس

سامان سالور
زاده ۱۳۵۵- تاکنون


عبدالحسین سپنتا
۱۲۸۶–۱۳۴۸۱۳۱۲–۱۳۱۶

Behrouz Sebt Rasoul (GOA )
بهروز سبط رسول
زاده ۱۳۴۹- تاکنونمنتخب اسکار از تاجیکستان


منتخب جشنواره گوا

محمدعلی سجادی
زاده ۱۳۳۶۱۳۶۰ - تاکنون

سیدعلی سجادی‌حسینی
۱۳۳۲–۱۳۷۳- ۱۳۷۳

کاوه سجادی حسینی
زاده ۱۳۵۶۱۳۸۳ - تاکنون

حسن سربخشیان
زاده ۱۳۴۷- تاکنون

۱۲۸۹–۱۳۴۵- تاکنون

موشق سروری
۱۲۸۹–۱۳۶۰۱۳۳۴–۱۳۴۵

فرج‌الله سلحشور
زاده ۱۳۳۱۱۳۶۱ - تاکنون

سعید سلطان‌پورزاده- تاکنون

احسان سلطانیانزاده ۱۳۶۲۱۳۹۴ - تاکنون


حمید سمندریان
۱۳۱۰–۱۳۹۱- تاکنون


سعید سهیلی
زاده ۱۳۳۸۱۳۷۰ - تاکنون گشت ارشاد


خسرو سینا
زاده ۱۳۵۰۱۳۷۰- تاکنون

خسرو سینایی
زاده ۱۳۱۹- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر


انسیه شاه‌حسینی
زاده ۱۳۵۰- تاکنوندیپلم افتخار شجنواره فیلم فجر

شهرام شاه‌حسینی
زاده- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه از جشنواره فیلم فجر

سیامک شایقی
زاده ۱۳۳۳- تاکنون

افشین شرکت
زاده ۱۳۳۲۱۳۵۶ - تاکنون


اصغر شریعتی
زاده ۱۳۵۰- تاکنون

داریوش شکوف
زاده ۱۳۳۳- تاکنون

مهدی شمسایی
زاده- تاکنون

جواد شمقدری
زاده ۱۳۳۸۱۳۵۹ - تاکنون

جمال شورجه
زاده ۱۳۳۳- تاکنون


محمود شولیزاده[۱۶]
زاده ۱۳۳۸- تاکنون


حسین شهابی
زاده ۱۳۴۶- تاکنونجایزه داوران جشنواره بین‌المللی فیلم ماردل پلاتا آرژانتین


جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم کرالا هند


جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم شیکاگو آمریکا


جایزه منتقدان جشنواره بین‌المللی فیلم وین اطریشروز روشن - حراج

پرویز شهبازی
زاده ۱۳۴۱۱۳۶۸ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر


جایزه فیپرشی از جشنواره فیلم پوسان


شهرزاد
زاده ۱۳۲۹۱۳۴۰–۱۳۵۶

سهراب شهید ثالث
۱۳۲۲–۱۳۷۷۱۳۴۵–۱۳۷۷جایزه ویژه جشنواره لس آنجلس


جایزه ویژه جشنواره سانفرانسسیکو


جایزه خرس نقره‌ای برای بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم برلین


دیپلم هیئت ژوری پروتستان و یک هزار مارک جایزه نقدی


جایزه اینتر فیلم از جشنواره فیلم برلین


جایزه هوگو نقره‌ای از جشنواره شیکاگویک اتفاق ساده، طبیعت بی‌جان

پرویز شیخ طادی
زاده ۱۳۴۰۱۳۶۸ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


کامران شیردل
زاده ۱۳۱۸- تاکنونبرنده جایزه فیکه پرتغال


جایزه اولین جشنواره فیلم‌های کوتاه و جشنواره رشد


جایزه بخش جغرافیا از جشنواره رشد


برنده ۶ جایزه از جشنواره سپاس (۱۳۵۰−۵۱)


جایزه بزرگ سومین جشنواره بین‌المللی فیلم تهران (۱۳۴۷)


جایزه فیپرشی از جشنواره کراکو لهستان(۱۹۸۱)


دیپلم افتخار از جشنواره مدارس سینمایی جهان در توکیو(۱۹۶۵)


نشان شوالیه هنر و فرهنگ ایتالیا


محمد شیروانی
زاده ۱۳۵۲- تاکنون


پری صابری
زاده ۱۳۱۱- تاکنوننشان لژیون دونور فرانسه (۲۰۰۴


نشان ابن سینا (یونسکو) ۲۰۰۴


لوح سپاس ۱۷مین جشنواره بین‌المللی فجر


تندیس و لوح سپاس ۱۸مین، ۱۹مین، ۲۰مین،


۲۱مین، و ۲۳ین جشنواره بین‌المللی فجر
رضا صابری
زاده ۱۳۲۷۱۳۴۸ - تاکنونگواهی‌نامه درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


جوایز بسیاری

قطب‌الدین صادقی
زاده ۱۳۳۱- تاکنون

رسول صدرعاملی
زاده ۱۳۳۳- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
من، ترانه ۱۵ سال دارم، دختری با کفش‌های کتانی

محمد صبور
زاده ۱۳۷۸۱۴۰۰- تاکنون

کارن صبور
زاده ۱۳۷۹۱۴۰۱- تاکنون

مهدی صباغ‌زاده
زاده ۱۳۳۰۱۳۵۵ - تاکنون خانه خلوت، سناتور


سروش صحت
زاده ۱۳۴۴- تاکنون لیسانسه‌ها

فریدون صلاحی
۱۳۱۳–۱۳۸۷

قدرت‌الله صلح‌میرزایی
زاده- تاکنون

یدالله صمدی
زاده- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر

علی صمدی احدی
زاده- تاکنون

نادر طالب‌زاده
زاده- تاکنون

ابوالقاسم طالبی
زاده ۱۳۴۰- تاکنون

محمدعلی طالبی
زاده ۱۳۳۷۱۳۵۶ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر

ایرج طهماسب
زاده ۱۳۳۸- تاکنون

منوچهر طیاب
زاده ۱۳۱۶- تاکنونجوایز

علی‌اکبر عبدالعلی‌زاده
زاده- تاکنون

علی عبدالعلی‌زاده
زاده ۱۳۳۹۱۳۶۶ - تاکنون

محسن عبدالوهاب
زاده- تاکنون

محمدمهدی عسگرپور
زاده- تاکنون

محمد عظیمی
زاده- تاکنون


ابوالفضل عطار
زاده ۱۳۴۷۱۳۵۹ - تاکنون

شمسی عصار
زاده- تاکنون


رضا عطاران
زاده ۱۳۴۷۱۳۷۲- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی بخش نگاه نو


۳۰مین جشنواره فیلم فجرخانه به دوش - متهم گریخت - ترش و شیرین


علی عطشانی
زاده ۱۳۵۷۱۳۷۵ - تاکنون


رضا علامه‌زاده
زاده- تاکنون

شهرام علیدی[۱۷]
زاده ۱۳۵۰- تاکنون

کیانوش عیاری
زاده- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر
بودن یا نبودن


تینا غروی
زاده ۱۳۵۱- تاکنون

بهروز غریب‌پور
زاده ۱۳۲۹- تاکنون


فرخ غفاری
۱۳۰۰–۱۳۸۵۱۳۳۷ تا ۱۳۵۸ جنوب شهر، شب قوزی، زنبورک


محمود غفاری
زادهٔ ۱۳۵۵۱۳۷۳- تاکنون

مهران غفوریان
زاده ۱۳۵۳- تاکنون زیر آسمان شهر

سپیده فارسی
زاده- تاکنونجایزه بهترین فیلم مستند جشنواره «Dei Popoli» فلورانسنگاه، فیلم مستند «هرات»


رضا فاضلی
۱۳۱۴–۱۳۸۸۱۳۴۰–۱۳۵۶

حسن فتحی
زاده ۱۳۳۸- تاکنون

مهدی فخیم‌زاده
زاده ۱۳۲۱۱۳۵۱ - تاکنوندیپلم افتخار بهترین فیلمنامه ۱۰مین جشنواره فیلم فجر


تقدیر برای نوشتن فیلمنامه ۱۲مین جشنواره فیلم فجر


تقدیر بهترین بازیگر نقش مکمل مرد ۱۲مین جشنواره فیلم فجر

محمدحسین فرح‌بخش
زاده ۱۳۳۸۱۳۶۳ - تاکنون زندگی خصوصی


فروغ فرخزاد
۱۳۱۳–۱۳۴۵ جایزهٔ بهترین فیلم مستند از فستیوال اوبرهاوزنخانه سیاه است


حمید فرخ‌نژاد
زاده ۱۳۴۸۱۳۶۹ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر

میترا فراهانی
زاده ۱۳۵۴- تاکنونجایزه تدی جشنواره فیلم برلین


محمدعلی فردین
زاده- تاکنون


بهمن فرمان‌آرا
زاده- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر
شازده احتجاب و خانه‌ای روی آب

صدف فروغی
زاده ۱۳۵۵- تاکنون


اصغر فرهادی
۱۳۵۱- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
جدایی نادر از سیمین

ابراهیم فروزش
زاده ۱۳۱۸۱۳۵۲ - تاکنون


داریوش فرهنگ
زاده ۱۳۲۶- تاکنون

بایرام فضلی
زاده ۱۳۴۷۱۳۷۱ - تاکنون


رضا فیاضی
زاده ۱۳۳۲۱۳۵۵ - تاکنون


ایرج قادری
۱۳۱۳–۱۳۹۱۱۳۳۴ تا ۱۳۹۱

مجید قاری‌زاده
زاده- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
پدربزرگ

حجت قاسم‌زاده اصل
زاده ۱۳۴۶۱۳۷۵ - تاکنون


بهمن قبادی
زاده ۱۳۴۷- تاکنونجایزه دوربین طلایی جشنواره فیلم کن ۲۰۰۰


جایزه فیبرشی جشنواره فیلم کن ۲۰۰۰


جایزه فرانسوا جشنواره فیلم کن ۲۰۰۲


جایزه فرانسوا شاله و جایزه


ویژه هیئت داوران جشنواره کن ۲۰۰۹ جایزه خرس شیشه‌ای


جایزه فیلم صلح جشنواره فیلم برلین ۲۰۰۵

کامران قدکچیان
زاده ۱۳۲۶۱۳۵۰ - تاکنون

شاپور قریب
۱۳۱۱–۱۳۹۱۱۳۴۷ تا ۱۳۹۱


فرامرز قریبیان
زاده ۱۳۲۰- تاکنونلوح زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد


سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد


سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد


جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران جشنواره بین‌المللی فیلم هند


شهیار قنبری
زاده ۱۳۲۹- تاکنون

زاون قوکاسیان
زاده- تاکنون

علی قوی‌تن
زاده ۱۳۴۳۱۳۷۰ - تاکنون

امیر قویدل
۱۳۲۶–۱۳۸۸۱۳۵۳–۱۳۸۸

سیروس کار
زاده ۱۳۳۹- تاکنون

مهرشاد کارخانی
زاده ۱۳۴۳۱۳۶۲ - تاکنون

پرویز کاردان
زاده ۱۳۱۶- تاکنون

داریوش کاردان
زاده ۱۳۳۵- تاکنون

حبیب‌الله کاسه‌ساز
زاده ۱۳۴۱۱۳۶۹ - تاکنون

فریبرز کامکاری
زاده ۱۳۵۰- تاکنون

عبدالرضا کاهانی
زاده ۱۳۵۲۱۳۶۶ - تاکنوندیپلم افتخار بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


جایزه اسکندر طلایی جشنواره فیلم تسالونیکی


جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم کارلووی واری

مهدی کرم‌پور
زاده ۱۳۵۵۱۳۸۱ - تاکنون


صادق کرمیار
زاده ۱۳۳۸- تاکنون


علی کریم
زاده ۱۳۵۶۱۳۷۸ - تاکنون

ایرج کریمی
زاده ۱۳۳۲۱۳۶۰ - تاکنون

محمدهادی کریمی
زاده ۱۳۵۱۱۳۷۶ - تاکنونبهترین فیلم‌نامه در ۶مین دوره جشنواره فیلم کرالا


نصرت کریمی
زاده ۱۳۰۳۱۳۴۴ - تاکنون


نیکی کریمی
زاده ۱۳۵۰۱۳۶۸ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین نقش اول زن جشنواره فیلم فجر

واروژ کریم‌مسیحی
زاده ۱۳۳۱۱۳۵۱ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر
پرده آخر

علی کسمایی
۱۲۹۴–۱۳۹۱

مریم کشاورز
زاده- تاکنونجایزه بهترین فیلم کوتاه از جشنواره فیلم برلین


محمود کلاری
زاده ۱۳۳۰۱۳۶۳ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری جشنواره فیلم فجر


در دورهای ۷مین و ۲۹مین دوره


قورباغه نقره‌ای ۱۹مین جشنواره بین‌المللی کَمِرایمِیج لهستان

پیروز کلانتری
زاده- تاکنون

نرگس کلهر
زاده ۱۳۶۳- تاکنون

الکسیس کوروس
زاده- تاکنون

اسماعیل کوشان
۱۲۹۶–۱۳۶۰۱۳۲۴–۱۳۵۷


کامشاد کوشان
زاده ۱۳۴۱۱۳۷۰ - تاکنون

پرویز کیمیاوی
زاده ۱۳۱۸- تاکنونجایزه خرس نقره‌ای جشنواره فیلم برلین

بهمن کیارستمی
زاده- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


عباس کیارستمی
۱۳۱۹۱۳۵۱ - تاکنونجایزه بخش نوعی نگاه جشنواره کن (۱۹۹۲)


نخل طلا جشنواره فیلم کن (۱۹۹۷)


شیر نقره‌ای جشنواره فیلم لوکارنو (۱۹۹۹)


پلنگ برنزی جشنواره فیلم لوکارنو (۱۹۸۹)


دریافت جایزه کنفدراسیون بین‌المللی هنر سینما


جایزه فیبرشی و فیلم منتخب انجمن منتقدان


فیلم جشنواره ونیز (۱۹۸۹)


جایزه ویژه هیئت داوران و لوح زرین جشنواره فجر (۱۳۶۵)


سیمرغ بلورین هیئت داوران جشنواره فجر (۱۳۶۸)


جایزه روبرتو روسلینی (۱۹۹۰)، جایزه پیر پائولو پازولینی ۱۹۹۵


مدال طلا فدریکو فلینی یونسکو ۱۹۹۵


نشان شوالیه هنر و ادب فرانسه لژیون دونور ۱۹۹۶


جایزه یادبود ویتوریو دسیکا ۱۹۹۷


جایزه آکیرا کوروساوا جشنواره فیلم سانفرانسیسکو ۲۰۰۰


جام جم ۲۰۰۸


نشان افتخار دولت ژاپن ۲۰۱۳[۱۸]
طعم گیلاس، خانه دوست کجاست؟
مسعود کیمیایی
زاده ۱۳۲۰۱۳۴۳ - تاکنونجایزه تقدیر ویژه جشنواره برلین (۱۹۹۱)،


جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره مونترال (۱۹۹۱)،


سیمرغ بلورین بهترین فیلم در ۲۹مین دوره جشنواره فیلم فجر


جایزه بهترین کارگردانی جشنواره بین‌المللی فیلم قاهره (۱۹۷۹)،


مدال نقره جشنواره مانهایم-هایدلبرگ (۱۹۷۶)


جایزه بهترین فیلمنامه انجمن بین‌المللی فیلم تاشکند (۱۹۷۱)


جایزه پلاک طلایی سازمان بین‌المللی سینمای کاتولیک (۱۹۷۹)سفر سنگ، داش آکل، دندان مار، جرم، غزل، گروهبان

پرویز کیمیاوی
زاده ۱۳۱۸- تاکنونجایزه خرس نقره‌ای جشنواره برلین (۱۹۷۶)

ابراهیم گلستان
زاده ۱۳۰۱- تاکنون

فریدون گله
۱۳۱۹–۱۳۸۴۱۳۴۷ تا ۱۳۵۶

غلامحسین لطفی
زاده ۱۳۲۸- تاکنون

محمدحسین لطیفی
زاده ۱۳۴۱۱۳۷۵ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر

حسینعلی لیالستانی
زاده ۱۳۴۰- تاکنون

محمد متوسلانی
زاده ۱۳۱۴۱۳۳۷ - تاکنون


حمید مجتهدی
زاده ۱۳۲۰- تاکنون

مجید مجیدی
زاده- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر


...

مجید محسنی
۱۳۰۲–۱۳۶۹۱۳۳۰ تا ۱۳۴۷

محسن محسنی‌نسب
زاده ۱۳۳۸۱۳۵۳ - تاکنون

مهناز محمدی
زاده ۱۳۵۳- تاکنون

رجب محمدین
زاده ۱۳۳۰- تاکنون


مازیار محمدی‌نژاد
زاده ۱۳۵۸- تاکنون


حنا مخملباف
زاده ۱۳۶۷۱۳۷۴ - تاکنون

سمیرا مخملباف
زاده ۱۳۵۸۱۳۷۸ - تاکنونجایزه ویژه هیئت داوران از جشنواره فیلم کن ۲۰۰۰


جایزه ویژه هیئت داوران از جشنوارن فیلم ۲۰۰۳
محسن مخملباف
زاده ۱۳۳۶۱۳۶۰ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر

مهران مدیری
زاده ۱۳۴۶۱۳۵۶ - تاکنون قهوه تلخ - پاورچین - مرد هزار چهره - شب‌های برره

ابراهیم مرادی
۱۲۸۶–۱۳۵۶۱۳۱۰ تا ۱۳۳۸

بهرام مرادی
زاده ۱۳۳۹- تاکنون

سودابه مرادیان
زاده ۱۳۵۱۱۳۷۴ - تاکنون


هادی مرزبان
زاده ۱۳۲۳۱۳۴۷ - تاکنون

سعید مستغاثی
زاده- تاکنون

شهرام مسلخی
زاده۱۳۶۵-۱۳۹۰ تااکنون


مرضیه مشکینی
زاده ۱۳۴۸- تاکنونجایزه دوربین نقره‌ای از جشنواره ونیز


علی مصفا
زاده ۱۳۴۵- تاکنونبرنده جایزه هیئت داوران از جشنواره پونا

مجید مظفری
زاده ۱۳۲۹۱۳۵۲ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد

احمدرضا معتمدی
زاده ۱۳۴۰- تاکنون


بهمن معتمدیان
زاده- تاکنون

آرش معیریان
زاده ۱۳۵۰- تاکنون

اصغر معصوم بیگی[۱۹]
زاده- تاکنونجشنواره بین‌المللی فیلم کارلووی واری


خسرو معصومی
زاده ۱۳۳۴۱۳۵۵ - تاکنون

نادر مقدس
زاده ۱۳۳۷۱۳۶۸ - تاکنون

سامان مقدم
زاده ۱۳۴۷۱۳۷۰ - تاکنون

سیروس مقدم
زاده ۱۳۳۳۱۳۵۵ - تاکنون پایتخت

شهرام مکری
زاده ۱۳۵۷- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه


در ۲۵ دوره جشنواره فیلم فجر

کاظم ملایی
زاده ۱۳۶۰- تاکنونتندیس بهترین کارگردانی تجربی چهاردهمین جشن خانه سینما

رسول ملاقلی‌پور
۱۳۳۴–۱۳۸۵۱۳۶۲–۱۳۸۵سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر

ناصر ملک‌مطیعی
زاده- تاکنون

یاسمین ملک نصر
زاده ۱۳۳۴- تاکنون


رزی ملک یونان
زاده ۱۳۴۴- تاکنون

میترا منصوری
زاده ۱۳۴۳- تاکنون

فرزاد مؤتمن
زاده ۱۳۳۶۱۳۷۸- تاکنون

داوود موثقی
زاده ۱۳۳۰۱۳۵۸ - تاکنون

داریوش مؤدبیان
زاده ۱۳۲۹- تاکنون

وحید موسائیان
زاده ۱۳۴۸۱۳۶۵ - تاکنون

گراناز موسوی
زاده ۱۳۵۴- تاکنون


داریوش مهرجویی
زاده ۱۳۱۸۱۳۴۶- تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر
گاو، آقای هالو، پستچی، دایره مینا، اجاره‌نشین‌ها و هامون

بیژن میرباقری
زاده ۱۳۴۷۱۳۶۷ - تاکنون

سید داود میرباقری
زاده ۱۳۳۷۱۳۵۱- تاکنون آدم‌برفی، مختارنامه، امام علی، ساحره


رضا میرکریمی
زاده ۱۳۴۵۱۳۷۸ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر


لوح بهترین کارگردانی جشنواره بین‌المللی فیلم توکیو


مازیار میری
زاده ۱۳۵۰۱۳۷۵ - تاکنون قطعه ناتمام


تهمینه میلانی
زاده ۱۳۳۹۱۳۵۸ - تاکنونسیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر


سیمرغ بلورین بهترین فیلم


دوره ۸ جشنواره فیلم فجربچه‌های طلاق، دو زن، نیمه پنهان

رضا میلانی
زاده- تاکنون

سلیمان میناسیان
زاده ۱۳۱۰۱۳۳۷ - تاکنونبرندهٔ پلاک طلا بهترین فیلم‌برداری


در نخستین جشنوارهٔ فیلم‌های سینمایی ایران


جایزه بهترین فیلم‌برداری رنگی ۳مین دوره جشنوارهٔ سپاس نیزطلوع

اسماعیل میهن‌دوست
زاده ۱۳۳۴- تاکنون


امیر نادری
زاده ۱۳۲۴۱۳۴۷ - تاکنوننامزد جایزه شیر طلاییدونده و آب، باد، خاک

سعید نادری‏
زاده- تاکنون

مهدی نادری
زاده ۱۳۵۲- تاکنون

مروا نبیلی‏
زاده- تاکنون

حسن نجفی
زاده- تاکنون

فرهاد نجفی‏
زاده- تاکنون


محمدعلی نجفی
زاده ۱۳۲۴- تاکنون

احمد نجیب‌زاده‏
زاده- تاکنون

سعید نژاد سلیمانی
زاده ۱۳۴۶- تاکنون

فرج‌الله نسیمیان‏
زاده- تاکنون


شیرین نشاط
زاده ۱۳۳۶- تاکنونتندیس شیر نقره‌ای بهترین کارگردانی


جشنواره بین‌المللی فیلم ونیززنان بدون مردان

اصغر نصیری‏
زاده- تاکنون

پریوش نظریه
زاده ۱۳۴۸۱۳۶۹ - تاکنونچندین جایزه

حمید نعمت‌الله
زاده ۱۳۴۶- تاکنون

نقی نعمتی‏
زاده- تاکنون

غلامحسین نقشینه‏
زاده- تاکنون

مسعود نوابی‏
زاده- تاکنون

منوچهر نوذری‏
زاده- تاکنون

علی محمد نوربخش‏
زاده- تاکنون

مهدی نوربخش‏
زاده- تاکنون

بابک نوری
زاده ۱۳۵۲۱۳۶۶ - تاکنون


پرویز نوری
زاده ۱۳۱۷- تاکنون


حسین نوری
زاده ۱۳۳۳- تاکنون

مانی نوری
زاده ۱۳۶۸- تاکنون

علی نوری اسکویی
زاده۱۳۷۳ - تاکنون

محمد نوری‌زاد
زاده ۱۳۳۱- تاکنون

اسماعیل نوری علاء‏
زاده- تاکنون

عبدالحسین نوشین
زاده- تاکنون

یداله نوعصری‏
زاده- تاکنون

احمد نیک آذر‏
زاده- تاکنون

وحید نیکخواه آزاد‏
زاده- تاکنون

سعید نیوندی‏
زاده- تاکنون

ژوزف واعظیان
۱۲۹۷–۱۳۸۰۱۳۳۷–۱۳۵۰

جعفر والی‏
زاده- تاکنون

نصرت‌الله وحدت‏
زاده- تاکنون

مهدی ودادی‏
زاده- تاکنون

محمدرضا ورزی‏
زاده- تاکنون

علی وزیریان
زاده ۱۳۳۹۱۳۸۴- تاکنونجایزه ویژه هیئت داوران جشنواره هیوستون آمریکا؛ جایزه ویژه گلوبال زوم جشنواره سیاتل، واشینگتن


جایزه بزرگ جشنواره فیلم‌های مذهبی ایتالیا


جایزه پروانه زرین از فستیوال فیلم کودک و نوجوان و جایزه فیل نقره‌ای از هندبازباران، خدا نزدیک است، یک وجب از آسمان، یک سطر واقعیت

منوچهر هادی‏
زادهٔ ۱۳۵۱- تاکنون

اصغر هاشمی
زاده ۱۳۳۲۱۳۶۵ - تاکنون

افشین هاشمی‏

زکریا هاشمی
زاده ۱۳۱۵۱۳۶۳–۱۳۴۴


سید جواد هاشمی
زادهٔ ۱۳۴۴۱۳۵۸ - تاکنون

مهدی هاشمی‏
زادهٔ ۱۳۲۵۱۳۴۸- تاکنون

ناصر هاشمی
زاده ۱۳۳۵۱۳۶۵ - تاکنون

حسن هدایت‏
- تاکنون

خسرو هریتاش
۱۳۱۱–۱۳۵۹- تاکنوندیپلم افتخار بهترین کارگردانی در دوره پنجم


جشنواره جهانی فیلم تهرانملکوت

محمدرضا هنرمند
زاده ۱۳۳۲۱۳۶۱ - تاکنون مرد عوضی

محبوبه هنریان
- تاکنون

رایموند هواکیمیان‏
- تاکنون

آرمان هوسپیان‏
- تاکنون

سیامک یاسمی
۱۳۰۴–۱۳۷۳۱۳۳۰–۱۳۵۵ گنج قارون

شاپور یاسمی‏
- تاکنون

چیستا یثربی
زاده ۱۳۴۷- تاکنون

محمد یعقوبی
زاده ۱۳۴۶۱۳۷۶ - تاکنون

حسن یکتاپناه‏[۲۰]


سید محسن یوسفی

شراره یوسفی‌نیا‏

حمید زرگرنژاد
زاده ۱۳۵۴۱۳۷۳ - تا اکنون شماره ۱۰

علیرضا صمدی
زادهٔ ۱۳۶۸۱۳۸۷ - تاکنونسیمرغ نقره ای بهترین کارگردانی برای فیلم صحنه زنیبی نامی (۱۳۹۵) - صحنه زنی (۱۳۹۹) -

روایت ناتمام سیما (۱۴۰۱) -


زیرنویس‌ها

۱ کارگردانی که در حوادث کشته شده‌اند

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Regis_Ghezelbash

پانویس


  1. https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Hassan_Yektapanah&oldid=544499343. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

منابع

  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «List of Iranian film directors». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۱۱.
  • سیدمرتضی سیدمحمدی (۱۳۷۸)، فرهنگ کارگردانان سینمای ایران (۱۳۰۹–۱۳۷۷)، تهران: نشر سیمرو، شابک ISBN ۹۶۴-۵۶۸۵-۳۵-۴ مقدار |شابک= را بررسی کنید: invalid character (کمک)
  • جمال امید (۱۳۷۷)، فرهنگ سینمای ایران، تهران: مؤسسهٔ انتشارات نگاه، شابک ۲–۸۹–۶۱۷۴–۹۶۴ مقدار |شابک= را بررسی کنید: invalid character (کمک) پارامتر |چاپ= اضافه است (کمک)
  • علی رزاقی (صفحه انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند)

رده‌ها:

  • فهرست کارگردانان ایرانی بر پایه ملیت
  • کارگردانان اهل ایران
  • کارگردانان فیلم اهل ایران
  • این صفحه آخرین‌بار در ‏۱۳ اکتبر ۲۰۲۴ ساعت ‏۱۰:۱۳ ویرایش شده است.
  • همهٔ نوشته‌ها تحت مجوز Creative Commons Attribution/Share-Alike در دسترس است؛ برای جزئیات بیشتر شرایط استفاده را بخوانید.
    ویکی‌پدیا® علامتی تجاری متعلق به سازمان غیرانتفاعی بنیاد ویکی‌مدیا است.
  • سیاست حفظ حریم خصوصی
  • دربارهٔ ویکی‌پدیا
  • تکذیب‌نامه‌ها
  • آیین‌نامه رفتاری
  • توسعه‌دهندگان
  • آمار
  • بیانیهٔ کوکی
  • نمای موبایل
  • Wikimedia Foundation
  • Powered by MediaWiki



  • http://www.sourehcinema.com/People/People.aspx?Id=138112181000. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • http://www.sourehcinema.com/People/People.aspx?Id=138112110000. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • http://www.sourehcinema.com/People/People.aspx?Id=138112150500. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • http://www.sourehcinema.com/People/People.aspx?Id=138205222000. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • http://www.sourehcinema.com/People/People.aspx?Id=138209260110. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • http://www.sourehcinema.com/People/People.aspx?Id=138112060042. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • http://www.sourehcinema.com/People/People.aspx?Id=138112040006. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • http://www.asriran.com/fa/news/367737/همه-هنرمندان-جوانمرگ-ایران-در-دهه‌های-اخیر-عکس. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Mohammad_Ahmadi&oldid=648826588. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Kiarash_Anvari&oldid=586839586. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • http://www.sourehcinema.com/People/People.aspx?Id=138201231019

  • https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Farkhondeh_Torabi&oldid=660011135. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • http://www.sourehcinema.com/People/People.aspx?Id=138201090194. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Jamil_Rostami&oldid=647313491. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Rouzbeh_Rashidi&oldid=646193006. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • یادکرد خالی (کمک)

  • https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Shahram_Alidi&oldid=555392526. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)

  • «List of awards won by Abbas Kiarostami».

  • https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Asghar_Massombagi&oldid=649121168. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)